+421 2/22133399
Helpdesk: Pondelok - Piatok 9:00 - 16:00
info@fixservis.sk
Kontakt

Objednávky do 16:00 expedujeme kuriérom GLS v ten istý deň. Doručenie do 24 h.

Fixservis logo
0
0 €
  • 11. 09. 2024

Zdieľať

Horúce novinky Apple sú tu: Čo ponúka revolučný iPhone 16, Apple Watch či AirPods?

9. septembra 2024 sa konalo oficiálne odhalenie noviniek Apple, ktoré ste mohli sledovať aj online v rámci živého vysielania. Predstavitelia spoločnosti prvýkrát ukázali nový iPhone 16, ale aj smart hodinky Apple Watch 10 či slúchadlá AirPods.

Akými jedinečnými technológiami a zmenami dokážu Apple novinky osloviť používateľa? Prinášame vám prehľad toho najdôležitejšieho, čo by ste mali vedieť.

Horúce novinky Apple sú tu: Čo ponúka revolučný iPhone 16, Apple Watch či AirPods?

Nový iPhone 16

Azda najočakávanejšou novinkou je práve iPhone 16, ktorý už hneď na prvý pohľad odlíšite od jeho predchodcu. Objektívy fotoaparátov má totiž umiestnené vertikálne pod sebou, podobne ako to bolo v prípade iPhone X. Klasický iPhone 16 má OLED displej s veľkosťou 6,1“, verzia Plus má 6,7“. Namiesto prepínača tichého režimu je na boku Action Button známy z modelov iPhone 15 Pro. Horúcou novinkou je tiež tlačidlo Camera Control Button na pohodlnejšie ovládanie fotoaparátu.

 

Nový procesor, lepší foťák a baterka

IPhone 16 je ešte výkonnejší ako jeho predchodcovia. Využíva úplne nový procesor A18 so 6-jadrovým CPU a 5-jadrovým GPU, ktoré je až o 40 % rýchlejšie a 35 % úspornejšie ako v prípade iPhone 15. Zlepšila sa tiež výdrž batérie, video môžete v prípade klasického iPhone 16 pozerať až po dobu 22 hodín, čo je o 2 hodiny viac ako pri predchodcovi.

Objektívy ponúkajú rozlíšenie až 48 Mpx, podporujú 2x optické priblíženie, makro fotografie a natáčanie 4K videa pri 60 FPS do Dolby Vision HDR.

 

iPhone 16 Pro a Pro Max

Nové modely Pro voči predchodcom o niečo narástli. IPhone 16 pro má veľkosť 6,3“ a verzia Pro Max je s uhlopriečkou až 6,9“ vôbec najväčším iPhonom všetkých čias. Vďaka titánovo-hliníkovej konštrukcii majú modely Pro menšiu hmotnosť a efektívnejšie odvádzajú teplo, takže lepšie zvládajú vysokú záťaž. Nové 6-jadrové CPU je o 20 % výkonnejšie ako v prípade predchodcu.

Veľkým benefitom je tiež lepšia výdrž batérie, pri iPhone 16 Pro Max až závratných 33 hodín pri pozeraní videa, v prípade štandardnej verzie Pro je na úrovni 27 hodín. Objektívy ponúkajú až 5x optický zoom, vedia nahrávať video v rozlíšení 4K 120 FPS a benefitom sú tiež 4 mikrofóny, ktoré dokážu nahrávať priestorový zvuk v štúdiovej kvalite.

 

Ceny nových iPhone 16

Nový iPhone 16 128 GB začína na slovenskom trhu s cenou 949€, za verziu Plus 128 GB zaplatíte 1099 €. IPhone 16 Pro 128 GB bude stáť 1199 €, základný Pro Max 256 GB 1449 €. Ak by ste chceli to najlepšie z najlepšieho, iPhone 16 Pro Max 1 TB, pripraviť si musíte 1949€.

 

Tenšie a výkonnejšie Apple Watch 10

Apple Watch 10 dostali novú konštrukciu, vďaka ktorej sú tenšie ako predchodca a dosahujú hrúbku menej ako 1 cm. Zároveň však dostali väčší displej, k dispozícii je variant 42 mm alebo 46 mm. Hliníková verzia pritom váži o 10 % menej ako predchádzajúca generácia Apple Watch.

Zaujímavou funkciou je hĺbkomer a teplomer na určenie teploty vody, ktorý oceníte napríklad pri potápaní. Novinkou je tiež funkcia detekcie spánkového apnoe. Nový čip S10 je výkonnejší ako predchodca a výhodou je tiež rýchlejšie nabíjanie. Hodinky dobijete na 80 % za pol hodinu.

 

AirPods 4 s aktívnym potláčaním hluku

Najnovšie AirPods majú upravený tvar, vďaka ktorému je ich nosenie v ušiach ešte pohodlnejšie a vylepšený bol tiež zosilňovať pre vyššiu kvalitu zvuku. K dispozícii je verzia s dynamickým potláčaním hluku ANC alebo bez neho. O efektívne potláčanie hluku sa stará kombinácia kvalitných mikrofónov a výkonného čipu. Zaujímavosťou je, že pokyny pre Siri viete dávať iba hýbaním hlavy. AirPods Max najnovšej generácie dostali 5 nových farieb a nabíjanie prostredníctvom USB-C.

 

Aký produkt z novej ponuky Apple vás zaujal najviac? Bol to revolučný iPhone 16 Pro Max, vylepšené Apple Watch 10, alebo inovatívne AirPods 4? Už čoskoro nájdete v našom e-shope aj príslušenstvo a náhradné diely na tieto najnovšie Apple zariadenia. 

Zdroj foto: Apple 

Ekológia na prvom mieste

Neustále zlepšujeme našu uhlíkovú stopu, aby sme chránili našu planétu. Prečítajte si viac o tom, ako prispôsobujeme naše procesy, aby sme znížili našu stopu.

Viac informácíí